Изам салтакыш кая

Эрик Эрнст Петров
ИЗАМ САЛТАКЫШ КАЯ

Эр кечыже модын,
Ший йолжым шуен.
Изам куаналын
Призывыш миен…

Комиссийыште тудым
Ончат да моктат:
-Кает тый границыш,
Ўшанле улат.

Уло чон ден куаналын
Пелештыш изам:
«Шочмо элын границым
Аралаш шогалам.

Тек ш;шкыж; вулно,
Тек шоктыжо й;к,
Сар-куралым кучалын
Ончем ончык – вик!»

Изайын волгалтше
Чурийжым ончал
Ачам куанен,
Куанен кочай:

-Эргым, тый пале –
Суапле пашам
Совет эл калык
Тылат ;шана!

Эрлашын кастене
Ялна мучко мур.
Куаныше й;к дене
Л;шкен сылне клуб.

Колхозный гармоньжын,
О, й;кш; могай!
Он* шарал кушталтыш
Пеш чаплын изай.

Изам чот ;ндалын
Каласыш бригадир:
-Улат тый ударник,
Лият командир!..

Эр кечыже модын
Йолважым шуя.
Изам куаналын
Салтакыш кая.

1952 ий.