Подяка

Анна Миронова 14
 Автор неизвестен. Если Вам известно имя автора этого произведения - сообщите мне пожалуйста


Я дякую Тобi, мiй Бог, за очi,
Якими бачу свiт, що Ти створив!
Я знала тих, для кого днi, як ночi,
Хто бачить сонце лишь у хвилях снiв.

Я дякую Тобi, мiй Бог, за руки,
Якими можу я тримати хлiб,
Втирать сльозу, в печальний час розлуки,
I працювати можу на землi.

Я знаю тих, кого годують з ложки,
Хто сам невзмозi рук пiднять,
Я дякую, я дякую Тобi, мiй Боже!
Як цю подяку б!льше передать?

Я дякую Тобi, мiй Бог, за ноги,
Якими я проходжу всi стежки!
Я бачила того, у кого ноги
Були вiднятi, вiн не мiг iти.

Хто все життя прикутий до постелi...
Хто б зрозумiв невимовну тугу...
Скорботу ту негаданоi долi,
Печаль глибоку, тяжку ! глуху.

Я дякую Тобi, мiй Бог, за голос,
Тебе я завжди можу славить ним.
Я знаю тих, для кого свiт навколо,
Як i вони, здаЭться все нiмим ...

Я дякую Тобi, мiй Бог, за хлiб насутнiй,
Якого маэм досить на столi,
Були часи важкi 1 неминучi,
Як люди помирали на землi!

Як криху хлiба - золотом вважали!
Д1лили той кусочок - багатьом!
Як би вони його тодi так мали,
Як маэм ми сьогоднi за столом!!!

Я дякую Тобi за мирне небо!
За тихий спокiй нашоi землi,
О, як нам тiльки дякувати треба,
Що мирно ми живемо на землi...

Я дякую Тобi, мiй Бог, за маму:
За нiжнi руки Й лагiднi слова,
За добрi очi з теплими устами,
За те, що мама ще жива...

Я знаю тих, хто сиротами гiрко,
Живе без ласки рiдноi в життi!
Я дякую Тобi, я дякую, Владико!
За все, що Ти даруэшь на Землi!!!

Лишь тiльки знаю: гiрко так буваЭ
Тобi, мiй Боже, Спасе наш Христос,
Що дякувати часто забуваэм за те,
Що маэм, що не маэ хтось.

За очi, руки, хлiб насутнiй,
за мирне небо, маму, свiтлi почуття,
Навчи нас  славити устами  та серцями,
Тебе хвалити все своэ життя!

Я дякую Тобi, мiй Богi, за очi,
Якими бачу всi Твоi дари!
Хвалити хочу! Дякувати  хочу!
А Ти до мого серця говори!


м. Хмельницьк, 1984 рiк