Святой Татьяне

Николай Антонов Ставропольский
Радуйся, Дево, познавшая Бога,
Молитвой твоей вновь растает тревога!
Радуйся, Дево, защитница веры!
Силой любить ты богата без меры!

Радуйся, Дево, спаситель ликует!
Благословенье тебе он дарует!
Радуйся, Дево, терпевшая муки,
Ангелы вновь тебя взяли за руки!

Радуйся, Дево, явившая чудо,
Богом явлённая из неоткуда.
Радуйся, Дево, крестившая светом,
Для многих искавших ты стала ответом!

Радуйся , Дево, мы помним и любим,
Твои наставления мы не забудем!
Радуйся, Дево, твой день наступает,
И даже зима в этот день отступает!

Радуйся, Дево, пристанище скорбных,
Свет для заблудших и корм для голодных!
Радуйся, Дево, душа без изъяна!
Радуйся, Дево, Святая Татьяна!