Я стою на краю провалля

Михаил Романюк Одесса
По березі проходжаюся річному,
Витонченими хвилями я милуюся:
На сивотуманну водойму
В журбі весь я віддзеркалююсь.
Відбиток холодний і темний;
Тьмяні хвилі думу зворушують,
І душу тужливу захвилюють,
І очиці краде чорторий.
Довкола вічність, холоднеча,
Глибочінь справляє мовчанку;
Я стою на краю провалля,
Хибний крок - й смеркання в світанку.