38. Мамо! Мамо! Яке мале слово!

Ганна Горбатюк
Мамочко! Мамо! Яке мале слово!
Та як в нім багато тепла і любові!
Воно без уваги не залишить нікого
І дуже важливе воно в нашій долі!
              2
В цім слові і ласка, й турбота, й любов!
Як скажу "матуся", то згадую знов,
Як ніжно мене до грудей пригортала,
Голубила, пестила і розважала!
              3
Коли було сумно чи плакала я,
Казала: "Не плач, біля тебе вже я"!
Від дотику теплих і ніжних тих рук
І сльози зникали, й веселий був дух!
              4
По літерам "ма-ма" - це слово мале,
Та мамине слово для нас головне!
Вона нам хороші поради давала,
А також до Бога іти закликала!
              5
Схиляла коліна в молитві весь час,
Просила щасливої долі для нас!
Так ніжно казала: "Дитятко моє!"
О,як це чудово, що мами в нас є!

        22.03.17.