Поет

Олександр Мачула
Поет не народився випадково,
якщо він тільки взагалі поет,
бо майже кожне сказане ним слово
вплітається у пісню, вірш, сонет…

Бо всяка фраза, мов стріла із лука,
запущена у доленосну ціль,
а кожен твір – уяви лет і мука,
вершина щастя й невимовний біль.

Дзвінкі катрени – камінці, цеглини,
з них неприступну він кладе стіну,
то захист і надія для людини
на мир, що переможе все ж війну.

Поет – то честь і совість для суспільства,
його обличчя, фаху еталон,
борець за правду з силами злодійства,
слуга народу і його закон.

А ще скажу усім одне напевно –
зразок смаку він, вищий етикет,
така людина у наш час непевний
й достойна лише імені Поет!

22.01.2018