Где Украина?..

Николай Липов 2
 на украинском языке

Де вона Україна ?
Ще в селі залишилась !
Там і гарна, єдина,
В своїх барвах розкрилась.

Лиш старішою стала:
Нема сил, не ті роки.
Всіх підряд годувала,
Бо на це був їх попит.

Та годує понині,
Земля родовита.
Хоч неспокій в родині
І родина не сита.

Не читають Шевченка
Брехуни-казнокради,
Але терпить їх ненька,
Кращих де ж відшукати ?

Правда, жадібні дуже,
Весь народ обікрали.
Ти про що мріяв, друже ?
Твою мрію продали.

Але родяться діти,
Відродиться родина,
Бо інакше не жити,
Бо помре Україна !

11.08.2015