Маячанин

Михаил Романюк Одесса
Маячанин я й пишаюся,
Бо живу в Наддністрянскім селі,
Де з Дністра звучить мелодія
У світанковій срібній струні.

Де білі лілії у плавнях
Торкаються до зір,
І в кручах глиняних, мов скелях,
Є клич птахів із нір.

Де вітер хвилі надихає,
Коли іржавий очерет,
Дністру вклонився й гімн співає,
І п'є із нього срібний мед.

О ДнІстер наш, блакитноокий,
Відчуваю твою красу,
Хлопчисько я веснянкуватий,
Із твого джерела п'ю й п'ю!