Разноцветье

Леа Кибкало
Мне снилось -
Гостей снегурочка ждала.
Она для них  пирог из снега  испекла.
Ярило первым на пороге появился.

Она его в порыве нежном обняла –
Растаяла как сон.
И пламя страсти, вспыхнувшее между ними
Пирог на сковородке в лужу превратило.

***
Мароз – гарэза выдумляе,
Скрыпіць пад ботамі і рухацца хутчэй ён застаўляе.
Лагодна, лёгка, мякка
Малюе шчочкі немаўляткі,
Што пазірае з той каляскі.
Скрыпіць пад чаравічкамі, цалуе ў вусны маладой дзяўчыны,
Смяецца што без дай прычыны.

***
Ой як хочацца, каб лепей жыць.
Ой, як хочацца, каб не журыцца.
Іншым радасць, дабрыню дарыць,
Меней плакаць, болей весяліцца.

Дзякуй сэрцайка табе за міласць,
Што вялікае, што спачуваеш каму боль.
За тваю адданасць і за шчырасць
Да ўсіх - да сваякоў і да сяброў!..

***
Благаслаўленне
Я жыць хачу з адкрытаю душой,
Каб шчырасць, дабрыня ў ёй панавалі.
Таму я мусіць стрэлася з табой,
Бо шчырасць гэта ты, а дабрыню я маю.

Расці  вялікаю, здаровенькаю будзь
На радасць маме з татам прыгажуняй.
Успомні пра мяне калі-небудзь,
Як скажуць: «Нарадзілася ў кашулі».