Найкраща пора року

Мария Кирилова-Лукавецкая
Літо на хмаринці завітало враз-
Стало гарно-гарно на душі у нас.
Солодко лунає його голосок,
Цілувало ніжно спілий колосок.

Заглянуло літо спішно у садок,
Залишило там нам ніжний холодок.
Вишню скуштувало,дощиком лягло,
І тоді росинкою рясно зацвіло.

Набрало у кошик ягодів пашних,
Соком забарилось біля ягід тих.
Засміялось дзвінко,дунув вітерець,
Закружляло тихо й полетіло геть.