Кьамир хиве

Фикрет Хидиров
Майил гузва, зи уьмуьр на
куьзуьвилихъ,
Къакъудзава такъат, къуват
заиф хьунихъ.
Аквадайвал гьатнава чам
к1улан сине.
Амма ччанди лугьузва заз,
кьамир хиве.

Хъийидай крар рик1елай зи
жезва алат.
Кар -кеспидик квайлани зун
жезва галат.
Хъел атайла, гьуьрс  киткизва
себ жез сиве,
Амма ччанди лугьузва заз,
кьамир хиве.

Шаклувилик кутазват1ан
азар хьуник,               
Юкь т1арардай купулдикди
бизар хьуник.
Гагь-гагь жезвай и уьзуьрруь
твазва к1еве.
Амма ччанди лугьузва заз,
кьамир хиве.

Гьар вуч ят1ан, жуваз табий
уьмуьр я зи.
Сагъламвални куьзуьвални
ийида рази.
Зи чанди заз лугьузват1ан
кьамир хиве,
Амма чизва гьар са куьниз
ава вяде.

2014 й.