Два птахи

Мария Кирилова-Лукавецкая
А на моїм подвір' ї восени
Недавно приземлились два птахи.
Перший - білий-білий,як сніги,
Другий -чорний- чорний.Ось вони.

Все ходили довго навкруги,
Злітали і сідали до пори.
Коли побачили-ще трохи до зими,
То довго щось вагалися вони.

Білий птах-то мій світанок ранній,
То душа,коли цвіте розмай.
Чорний птах-моя любов остання,
І чомусь то мій найперший жаль.

Знала я-вони відпочивають,
Бо стомились за усе життя,
Що робити далі,чи не знають,
А душа давно уже не та…