Де ви, роки?

Мария Кирилова-Лукавецкая
Де ви,усі мої літа?
Коли посміли промайнути?
Де молодість та золота…
Коли її можна вернути?

Спитала тихо небеса:
«Куди літа оті звернули?»
Та вони також не збагнули
На мої зречені слова.

Спитала тоді солов' я:
«Де забарилися літа?»
Він проспівав ту колискову,
Він нагадав дитинство знову.

Я знаю-вони поспішали,
Але нічого не забрали.
Лишили щастя від утоми,
Веселий сміх,дитячий гомін.

Бо дітки наші підросли,
І в косах квіти зацвіли…
Покинули батьківський дім,
Нелегко також буде їм.

Онуків нам подарували,
Вони дорослими вже стали…
Отак літа несуть життя
На крилах,небесах,у снах.

І знову ніч зміняє день,
Літа щасливі від пісень,
І бумерангом повертають
Літа в дитинство вже дітей.