Лыжня

Дмитро Рублевский
Мы паедзем на лыжах, Блiскучыя зоркi
будуць нам ухмыляцца у крышталях iльда
I прыемна так ехаць, хутчэй, чым таптацца
I у гэтым ёсць мудрасцi шмат, гаспада.

Хлопцы, едзецца значна хутчэй, чым iдзецца,
I на лыжах надзейных так хутка ляцець,
Ты усiх абганяеш, хто пешшу iмкнецца
На фiнiш прыйсцi - так прыемна глядзець!

Цябе розум аднойцы ад спячкi разбудзiць
У час калi усе навокал iдуць у сапагах -
Ты запрыгнi на лыжы! Нiхто не асудзiць,
I ты хутка убачыш сябе у каралях.

А колi i лыж стане мала занадта
I у ботах нагонiць цябе апанент -
Хакей узгадай! Размахнiся атрадна
I з клюшкi прыблiж пераможны мамент!