Людмила Ларкина - Важней всего, когда твой друг,

Юлияна Великова
Важней всего, когда твой друг,
Услышав серца боли стук,
Промокший под шальным дождем
Придет утешить тебя в дом.

Подставит крепкое плечо,
Душевным став тебе врачем;
Тепло в нем, мудрость, силы стать.
Такой не мог б тебя предать…



Превела на български: Юлияна Донева

ВСЕКИ ТВОЙ ПРИЯТЕЛ Е ВАЖЕН
 
Всеки твой  приятел  е важен .
Усетил сърцето как бие
и подгизнал под лудия дъжд
за утеха в дома ти пристига.

Замества той силното рамо,
лекар душевен ти става:
Топлината  превръща се  сила.
Такъв не би те предал…