Гумор

Михаил Романюк Одесса
Рибалка Коля ловить рибку,
Інспектор Толя ловить Колю?
То як же їм тепер ось жить?
Як постала мить дітей дружить,
Їм тоді ж потрібно не ловить!
Коля думає-сяє:
Рибу виловлю усю,
Навіть зайду за межу,
І у морі стану брать
Дильфінят і акулят.
Толя думає-кінець,
Моїй кар’єрі-капець,
Мать в родичах Коляна,-
Це замість бізнесмена-
Мера-Альдебарана!?
Чим це синочок мера
Гірший синка Коляна?
По мені розумніший,
Ніж той веснянкуватий,
Так,дівки вибирають,
А потім вкрай страждають.
З Колею треба щось рішать,
Поки діти не кричать!
Коля думає:"Не піду
Рибку я ловить оту,
Сват спіймає-що казать,
В очі що йому брехать?
Як я сина одружу,
То на лови я піду".
Толя маре:як спіймать,
Коли той не йде пахать?
Ловить рибку уві сні,
Аж тягає простині,
Толя думав, аж спітнів
Та проблему цю рішив,
Каже він йому в сяйво:
"Сват, весілля граймо!
Давай на лімузина,
На горілку й на вино,
На брильянт,на квіточки,
На музику й туфельки,
Й закусь й запись у кіно".
Коля весь аж побілів:
"Де ж візьму я стільки днів,
Щоб зловить отих сомів?"
Толя каже, аж росте:
"Як нема інвентаря,
То й весіля теж нема".
І узяв Коля сітку,
Й пішов ловити рибку.
Раптом Толя на човні ,
Під’їжджає весь в броні:
"Все, арешт всіх діл твоїх,
Дім продаси й Жигулі,
Навіть десять курок тих,
А як ні, то у тюрмі,
Будем зирить крізь щілі!.
Коля почав говорить:
"Та навіщо так робить,-
Ти же сват мій через мить".
Той глянув на соми
І сказав Коляну -Ти
Іди штрафи ці сплати
Й про весілля не тринди,
Бо підніму всі зв’язки,
І глянув на хатину ,
На мерову садибу,
І помчав від Колі він,
Щоб не чути його дзвін,
До файного будинку
З сомами на глядинку.