Дабрыня зберажэ

Анатолий Щученко
Чорная ноч,чэрнь паўзе па зямлі.
Побач з ёю ўсе чорныя сілы.
Не бяжы ад яе, павярнісь, памалісь.
Дабрыня зберажэ ад магілы.





Дабрыні цэлы свет, увесь добры народ.
- Добры дзень, - мы вітаемся зранку.
Дык паверце ў дабро і жывіце сто год,
Не кране вас ні гром, ні маланка.