Сталинград

Михаил Романюк Одесса
Французи назвали Сталінград,
Станцію метро в Парижі,
Стоїть вона, мов потужний Град,
У центрі європейської столиці.
Президент Рузвельт нагородив
Почесною грамотою Град,
Який стоїть на Волзі,
Бо згинув там супостат,
І зник, мов роса на сонці.
Король Георг шостий подарував Меч
Відважному Сталінграду, бо бився Він,
Мов Лев, і зламав хребет фашистському гаду!