Пушкину од русина

Микола Мага
Зима!.. Крестьянин, торжествуя,
На дровнях обновляет путь;
Его лошадка, снег почуя,
Плетется рысью как-нибудь;



Зима!.. Штафетки попалені…
Ладиться циган за дривами в путь;
Його чікув ребра надувать -
Вже ззів кербач, бо сіна не давуть!..

Бетярський вуз – колеса жигульовські!
Но ларма як од «Формули – один»:
Гамішно брешуть пси на сопух тот буджений…
Криво на гаджову позерать циганин!..

Ромський дітвак колядки співать басом
Про білі рози вадь сєдую нуч
Смолі з-пуд носа шапков утирає,
Ай курить цігаретлик з запахом онуч.