Пора шаблi гострити

Михаил Онищенко
Si  vis  pacem,  рara  bellum!

(Хочеш  миру – готуйся  до  війни!)

Корнелій  Непот (99 – 24року  до  н.е.)


  Пора  шаблі  гострити.

Господь,  не  без  милості,
Козак,  не  без  долі.
Не  може  він  вічно,
Сам  жити  в  неволі.
В  нас  так  було  завжди,
З  часів  Гетьманщини.
Боролись  за  Волю,
Руси – України.

Ті  лицарі  славні,
Завзяті,  відважні.
Молоді,  красиві,
Такі  були  справні.
Що  кулі  ворожі,
На  льоту  ловили.
А  в  шабельнім  бою,
Вони  всіх  косили. 

Пам’ятають  добре,
Дюнкерк  і  Варшава.
Покрита  китайкою,
Козацькая  слава.
Кримчаки,   поляки,
Турки,  московіти.
Не  дали  козакам,
На  місці  сидіти.

Рідну  землю,  свою,
Завжди  боронили.
Життя  і  свободу,
На  шаблі  носили.
Хіба  іншу  долю,
Могли  вибирати.
Сусідів  найближчих,
За  недругів  мати.

Так  і  було  колись,
Нині  залишилось.
Пройшло  три  століття,
Мало,  що  й  змінилось.
Дістає  Вкраїну,
Її  східний  сусід.
Пора  шаблі  гострить,
І  збиратись  в  похід…

   09:40.01.01.2018.