Лина Костенко. И дождь, и снег, метелица и ветер..

Аркадий Равикович
Л.Костенко.(нар.1930)І дощ, і сніг, і віхола, і вітер...

И дождь, и снег, метелица и ветер -
высоковольтной линией Голгоф.
Как вороньё на поле — строчки эти,
подобны тучам, целым тучам строф...

А новый век уже не за горами,
куёт эпоха новую красу.
И ритмы мчат — как всадники полями,
и рифма виршам — как цветы в косу.

А в эпицентре логики и стресса,
где не понять — кто враг тебе, кто — брат,
итожит разум изыски прогресса,
душа хранит ценнейший самый клад.

С украинского 16.01.18.

*  *  *
І дощ, і сніг, і віхола, і вітер.
Високовольтна лінія Голгоф.
На біле поле гайвороння літер
впаде як хмари, цілі хмари строф.

Нове століття вже на видноколі,
і час новітню створює красу.
А ритми мчать - як вершники у полі.
А рима віршам запліта косу.

І в епіцентрі логіки і стресу,
де все змішалось - рідне і чуже,
цінує розум вигуки прогресу,
душа скарби прадавні стереже.