Василя

Олександр Мачула
Як зима вертає в літо,
так Василь проходить світом.
Тож дозвольте привітати
вас із цим веселим святом!

Засіваю хату житом,
щоб в достатку стали жити.
Вам насиплю ще пшениці
на пухнаті паляниці.

Щоб вареники пузаті
не виводились у хаті,
а також на пампушки,
пиріжки і галушки.

Ще добавлю дрібку проса
на густі травневі роси,
на багатий урожай
і на пишний коровай.

Наостанок повну жменю
засіваю вам ячменю,
щоб дістало й на черінь.
Слава Господу! Амінь!

13.01.2018