Пропав блокнот з нотатками новими

Миклош Форма
Пропав блокнот з нотатками новими.
Не за блокнотом, а за віршем жаль.
Не пригадаю ні пісень, ні рими.
Лише поети знають цю печаль.

На щастя, я без рими жив недовго.
Хлопчина незнайомий, через день,
із усмішкою молодого бога
знайшов нотатник віршів і пісень.

Я цій людини вдячним був і буду.
Вона душі подарувала тиш.
...Блокнот пропалий повертають люди.
Та, власне, люди і дарують вірш...