Я так хотiв тебе зiгрiти-до губ долонi притягнути

Миклош Форма
Я так хотів тебе зігріти: до губ долоні притягнути,
щоб кожен пальчик поокремо почув поему теплоти.
Я так хотів тебе зігріти... Я так хотів – так мало бути.
А сталось навпаки… Так дивно, що ти мене зігріла... Ти...

Це ти взяла мої долоні і цілувала кожен палець.
І цілувала, зігрівала всі лінії мого життя.
І я не відповім, напевне, чому таке зі мною сталось.
Завжди сильніш тепло жіноче, тепло жіноче – сенс буття.

І як би я не намагався своє тепло зробити першим,
кохана випередить завжди і завжди буде гарячіш.
Завжди своїм теплом кохана любов довершить, перевершить
і подихом палким в долоні завершить чоловічий вірш...