Зоозагадки укр

Игорь Голомозый Украина
На дні моря проживає,
Нікого не зачіпає.
Тіло голками покрите,
Мов реп’ях – ускрізь закрите.
Він маленький – не хижак.
Звуть його морський .... .
(Їжак)

Два крила та шість ніг має,
Ходить,плаває, літає.
Ще й кричить, мов «Ку-ка-рі-ку».
Де таке було одвіку?
Серед друзів має рівень
Риба з пазурами ...... .
(Півень)

Ніби кущик пропливає,
Листячком своїм махає.
Риба то, вона – хижак.
Захищає себе так.
В маскуванні – чемпіон,
Листяний морський ...... .
(Дракон)

Одягнена у кольчузі.
Жовто-чорні – вона й друзі.
Дуже хижа і колюча,
Та не швидкісно плавуча.
Не живе в ставку у нас
Чудо-риба – ...... .
(Ананас)

Має промені яскраві,
Кольорові та цікаві.
На кінцівках її – очі
Відрізняють день від ночі.
Вона плоска, як тарілка.
Звуть красуню – Морська ..... .
(Зірка)

Жовте чудо пропливає,
Ріжки два на лобі має.
Тіло, мов малий квадрат,
В різні плямки – не у ряд.
Міні-рибка – не здорова
Називається ...... .
(Корова)

Із рожевими губами,
З плавниками, мов ногами.
Кажана вам нагадає.
Хто це диво відгадає?
Там, де глибоко, де тиша –
Під водою риба-.... .
(Миша)