Чи ми зимИ? - Бо сни веснИ??

Зозуля Юрий Павлович
А вірних з Різдвом??? Та зійду на "буденності": само собою, мело*дійні, змальовані сумішами натур...

                небо на п’яльцях,
                п’яльця на Пальцях:
                межею Неба...

                зоряні танці
                у вишиванці:
                Вищого Неба...

                і низом квітне
                в щастя предплідне:
                в неземну, Вроду...

                і Врода ж Вродить,
                й Плодами Вгодить:
                Своєму Роду...

                ~   а весна йде   ~ 

   сипа,  зернятами,  сніг...
   їх  неквапно лузга сміх...
   доліта землі й лушпиння...
   вогке-сіре сніжне тління...

   ще не гріє, мов не вміє...
   тільки того, що світліє...
   сил стача лиш на відлигу...
   давиться земля од снігу...

   сонця   викотили   кулю...
   так підсушують й цибулю...
   променів  сухе  бадилля...
   у довкілля час дозвілля...

   а все ближчий вищий сміх...
...на думках весна та гріх!
...гола, щулиться природа!!
...без кохання мерзне врода!!!

______________________________

Як (не як, а братскі-вєроломно) прийшло у 14-му році, так і не йде; й ні дня, ні каїну, ні юді, не рідня.
А біля згару попередньої публікації чекають (на кращі часи!) кілька відгуків, та з десятину незримих, од одлучених:
~
Просто переповнені художніми образами вірші!
Анна Стефани 2   24.02.2017
~
Без кохання мерзне врода, розпаясалась негода.
Буревії, холоднеча огортає плечі, вечір.
Юрію, гарні образи!
Татьяна Левицкая   22.02.2017
~
Чудово сказано! Оптимістичний твір!
Шон Маклех Патрик   22.08.2016
~
Так як зігріли і розчулили мене
Ваша поезія і Ваше побажання!
Игорь Герасименко Кременчугский   18.02.2013
~
Дуже гарний вірш! З повагою та щирими побажаннями!
Инна Орлецкая   16.02.2013
~
А ми те коханнячко зігріємо
поцілунками вквітчаєм та леліями))
*
Дякую Юрію. Гарно!...
З теплом та повагою,
Веточка Вишни   14.02.2013
~
иду во след смысловым беглым...

Без любви мерзнет краса...
в мыслях-весна,смех...
Я у тебя одна?
Если лукавишь-грех...
Сил нет дождаться тепла,
кружится солнца шар.
Я у тебя одна!
Знать это божий дар!)))
С улыбкой,с весной,
всего доброго,Валентина.
Качанова Валентина   07.04.2012
~
Дякую за гарну рідну мову.Без кохання мерзне врода - ця думка високолірична... Дуже сподобались вірші.Буду звертатись до вашої сторіночки як до рідної хати.Успіхів та натхнення, шановний наш Вчитель.
Анина   04.03.2012