Шовкова косиця

Людмила Перекос
 
Так міцно і солодко спиться
Зимової ночі мені,
І сниться шовкова косиця,
Що квітне в гірській стороні.

Косиця не схожа на жодну
З відомих прекрасних квіток -
І ніжна, й така неповторна,
Народжує безліч думок...

Про неї розказують люди,
Що квітка оця - чарівна: 
Тому, хто її роздобуде,
Дарує кохання вона.

В карпатських бескидах ця квітка
Росте в неприступних місцях,
Й здобути її можна, тільки
Здолавши непевність  і страх.

От тільки не кожен зуміє
Ту рідкісну квітку знайти,
У того лиш здійсниться мрія,
Хто вперто іде до мети.

Я знаю людину, що схожа
На рідкісну квітку. Вона
Така ж неприступна і горда,
Шляхетна і трохи сумна...

Хто душу її розгадає
І віру поверне їй знов,
Той щастя безмежне пізнає,
Й палку, незрадливу  любов...

               8.01.2018.

* Шовкова косиця - так у Карпатах називають едельвейс.

Фото з інету.