Я сумую за тобою, Украiно!

Светлана Луцак
Я сумую за тобою ,Украiно,
За зеленим подихом Карпат,
Де трембiта кличе з полонини
У нiчний казковий зорепад.

Я сумую за тобою, Украiно,
Де козацька пiсня до небес,
Де вода Днiпра повiльно плине,
I шумить могутнiй Днiпрогес.

Я сумую за тобою, Украiно,
За вишневими садками бiля хат,
Ти була щаслива i Едина
Вiд копрiв донецьких до Карпат.

Та що трапилось з тобою, Украiно ?
Чом пiсень не чути про любов ?
Чом засохла мамина калина ?
Тiльки сльози вiдчаю та кров...