Рiздво

Алексей Бинкевич
Не витягнуть ніг з кучугурів дерева.
Стирчить, як ворона, на гілці гніздо.
Красуня-Зима –  снігова королева –
кумів зазиває до нас на Різдво.

І хай тут і досі мороз не хрещенський,
та сніг під чоботями свіжий, хрумкий,
а місяць вгорі, наче хлопчик чеченський –
вродливий, цнотливий, прозоро-стрункий...

В душі відчувається свята потреба.
На шибках якась дивовижна різьба.
Ялина. Кутя. Зірка вразила небо.
Нарешті і ми дочекались Різдва!

...Чи зміниться щось в цьому коловороті?
Чи людство здолає духовності СНІД,
щоб Боже Дитя на всесвітній Голготі
не було розп’яте за грішний сей світ?!
08.01.18