Мае бацькi

Сергей Натин
 Люблю старых сваіх бацькоў –               
 Сівога тату і матулю.               
 Мы ж зерні з іхніх каласоў,               
 Што Богам сеяны на волю.
        Святая ў маці дабрыня:               
        І ўстане раней усіх на свеце,               
        Сагрэе нас цяплом агня               
        І запытае: “Як вам, дзеці?”
     А бацька цягне хатні воз,               
     І да ўсяго ён мае справу:               
     І да зямлі, і да дзяцей,               
     І ўнукам ладзіць ён забаву.
        Бацькі ўзрасцілі нас людзьмі,               
        Што паважаюць кут наш родны               
        І ў шлях нялёгкі павялі               
        Па часе гэтым карагодным.
     Яны клапоцяцца аб нас               
     І вельмі радуюцца з намі,               
     А калі кепска ў каго               
     Бацькам не спіцца вечарамі.
        Прыеду я са ўсёй сям’ёй,               
        І вось яны адчыняць дзьверы...               
        Любіце так сваіх бацькоў,               
        Як любіць Бог усіх нас – без меры!