В дитинствi

Валентина Козаченко
Сніжок веселий,
Лід тріскучий.
В хустинці- печений калач.
Який щасливий день кипучий -
Несем вечерю!
Пік удач!

І щедрим вечором колядки...
Біжить капела по ділах,
І на бігу рахує взятки,
Щоб оббіжать по всіх хатах.

А потім на печі щасливо
Лежать, цукерки  ласувать,
Впустить в вікно різдвяне диво...
Ще й посівання не проспать.

Назавтра не піднять повік...
Єх, жаль, Різдво - не цілий рік!