Налей по едно

Росен Русев
НАЛЕЙ  ПО  ЕДНО
Росен  Русев               
         
Здравей приятелю,
Да поседнем на по чашка
в кафенето отсреща.
Хей, келнер,
налей по едно
и можеш да оставиш бутилката.
Да пием за нашата среща,
и спомним дните отминали.
Налей, ще говорим чак до зори.,
за мъжки работи и женски хитринки,
за живота, който изпуснахме
поели по пътища с тръни и бурени.
Налей по едно
за новото време,
за болните стави, за хапове
и закъсняла любов.
Налей... По едно...