Гатфар я

Гасанова Гюзеля
Цуьквед гамар суварал,
Ракъин нурар цаварал...
Дагъдин капал суьруьяр,
Ва ч1ижерин куьнуьяр...
Зем-земдин яд булахра,
Девлетарни яйлахра...
Къушарин ван тамара,
Билбиларни тарара...
Каспи гьуьлуьн лепеяр
К1анивилин легьзеяр...
Къацу махпур я кьуд кьил,
Лекьери хуьзвай зи чил...
Лезгистанда гатфар я,
Феслидин пак йикъар я
Хайи чилин гьар алам,
Т1ебиатдин я салам...

Гюзел@
фесли - т1ебиатдин вахт (время года)