Перший сниг

Раиса Клименко
Перший сніг, несподіваний сніг,
Безтурботний, хмільний, пустотливий.
Ти негадане диво для всіх,
Що кружляє над нами грайливо.
Над землею,притихлою вмить,
зачаровано, мирно літаєш.
І з вершини польотів своїх
Весь навколишній світ оглядаєш.

Приспів.
Перший сніг, перший сніг,
Дивовижний наш сніг,
Чи-то гнів, чи-то сміх,
Чи-то радість для всіх.
Перший сніг, перший сніг,
Ти дивуєш нас всіх.
Наша святість і гріх -
Перший сніг, перший сніг.

Припини пустувати, сніжок.
Зупинися, спочинь хоча б трішки.
Закружляй в вальсі ліс і лужок.
Не мети на стежинки, доріжки.
Не руйнуй всі сліди за вікном.
Не зітри дорогі нам світлини.
Не спіши управління кермо
Передати до рук хуртовини.

Приспів.
2017р.