Каравела -песня-школьники-

Поэт Закарпатья Василий Галас
* Искренне стараюсь быть
  Вашим капитаном, юные...
  Пойте, а хотите - декламируйте...
  Это тоже мой Вам подарок.


Яке це диво - школа!..
Які дива - уроки!..
Ми здійснюємо ніби
у невідоме кроки.
Коли з якого краю
нам піднята завіса.
Це треба - розуміє
відмінник і гульвіса...

Приспів:
У морі каравела
нам школа - небом дана!..
Урок веде учитель -
усім за капітана!..
(можна 2 рази)


Урок веде учитель.
Дороговкази чинні.
Про наслідки розмова.
Відгадка у причині.
А що не встиг учитель -
продовжимо удома,
щоб нам сама на милість
здалася невідома...


Яке це диво - школа!..
Які дива - ці днини!..
Пронизує нам думка
знання тонкі тканини.
Розв'язані рівняння.
І формули завчені.
...Літа минають... Будем
митці, юристи, вчені!..

Приспів.

Січень 2018