Неизгубена пътека

Росен Русев
          НЕИЗГУБЕНА ПЪТЕКА
             Росен   Русев
Сънувах сън.
В съня пътека.
По нея заедно вървим.
Макар  сега за никъде не водеща -               
вървим.
По оная в светлото пътека,
която все я има някъде
и толкова съм искал да вървя
макар и камениста и с препятствия,
препъващ се и лъкатушещ,
сънуващ или не.
със тебе да вървим.
Сънувах двете ти ръце,
дори и в светлото опипващи
опиващата светлина
на стиховете
дарявани на мен ,
И в светлото опипвали,
очаквам да погалят
 опияняващо и мен
в съня...