Дiд Безмороз

Олександр Мачула
Тебе вітаю, сивий діду!
Чому цьогоріч без саней?
Чом не лишаєш білосліду
копит стрімких своїх коней?

Чому бредеш тепер в чоботях,
куди ж ти валянки подів?
В багнюці краще чи роботи
нема тобі без холодів?

Де загубив свою коханку,
пощо хурделицю сховав?
Чому морозом вишиванку
на вікнах не намалював?

Чом за плечем пуста торбина?
Дощів запріг чому у віз?
Що, повтікали хуртовини
і допоміг у тім „безвіз“?

Запам’ятай, старий козаче, –
це не Різдво й не Новий рік!
Хай січень з лютим як не скачуть,
зими нема – стоп часу лік!

04.01.2018