Набояд тарсид

Салим Рахматов
Набояд тарсид аз пайрохаи хори
Набояд тарсид аз хамёнаи холи,
Набояд тарсид аз хоину номардон,
касеро, ки намесузонадаш вичдон.

Набояд тарсид аз мехнат ва захматхо,
ки бояд тарсид аз дастдоди фурсатхо.
Набояд тарсид аз ростгуфтану мурдан,
Вале аз тухмати холи мебояд тарсидан.

Тавоноист руи номардон хандидан,
Лек аз буздилии хеш мебояд тарсидан.