Роберт Геррик. Н-732 На Сибб. Эпиграмма

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-732) На Сибб. Эпиграмма

Сибб, как лица изъяны увидала,
Плевалась в гневе на своё зерцало.
Не плачь, стекло! Позор не твой – срамна
Та, кто тобой была отражена.


Robert Herrick
732. Upon Sibb. Epig.
 
Sibb when she saw her face how hard it was,
For anger spat on thee her Looking-glasse:
But weep not, Christall; for the shame was meant
Not unto thee, but That thou didst present.