Убийца

Георгий Данко
Отбирая чужую жизнь, будь готов отдать свою!  Сергей Лукьяненко





Хто ти?
          Убивця!
                Схаменися!

Не ти йому життя давав!
Бо взавтра висохне криниця,
З якої ти води набрав.

Бо взавтра материнська туга
Тебе розтрощить нанівець.
І твій улюблений папуга
Тобі накаркає: "Кінець!"

А Богові нема різниці,-
Який бік правди ти прийняв,
I чом в душі своїй-в'язниці
Ненависть й хиже зло тримав.

А ненародженії діти?!
Син хлопця, що ти нагло вбив,
Не дасть тобі спокійно жити,-
Свій Рід ти сам і загубив!

Ні каяття, ні пізні сльози,
Прокльонів не зупинять рій -
Зметуть вони твої погрози
Христовим словом: "НЕ УБИЙ!"

Епілог

"Гомоніла  Україна, 
Довго  гомоніла, 
Довго,  довго  кров  степами 
Текла-червоніла. 
Текла,  текла  та  й  висохла. 
Степи  зеленіють; 
Діди  лежать,  а  над  ними 
Могили  синіють. 
Та  що  з  того,  що  високі? 
Ніхто  їх  не  знає, 
Ніхто  щиро  не  заплаче, 
Ніхто  не  згадає. 
Тілько  вітер  тихесенько 
Повіє  над  ними, 
Тілько  роси  ранесенько 
Сльозами  дрібними 
Їх  умиють.  Зійде  сонце, 
Осушить,  пригріє; 
А  унуки?  їм  байдуже, 
Панам  жито  сіють." 

"ГАЙДАМАКИ (Треті півні )" Т.Г. Шевченко





"Зло во имя добра! Кто придумал нелепость такую!
Даже в страшные дни! Даже в самой кровавой борьбе! —
Если зло поощрять, то оно на земле торжествует —
Не во имя чего-то, а просто само по себе."

Наум Коржавин



07.10.16

Илл. из Интернета