Краiна пiвночi зима, краiна снiв..

Константин Матаков
             ***


Країна півночі зима, країна снів,
Ведмедя бiлого, що спати вже не хоче
Щоденник року починати досить пізно,
Земля - крижина, світ - північний океан

Срiблиста хмара сiрооока потайна
Вершкове масло гор скелястих недосяжно
I шкаралупа жовта мiсяця зламалась
Уболiвання сяйва неба над слiпцем

Це замальовка: що третина свiту - жах
Молочний шлях минулим став за дві хвилини
Але прокинеться ведмідь і лід зруйнує
Бджола пiвнiчна полетiть до грат буття



                311217   18.37