Я шукаю цябе

Анатолий Щученко
Я шукаю той час,
І цябе між людзей.
Час далёка ад нас.
Але дзе?


Я на беразе тым.
Ты на беразе тут.
Над абрывам крутым
Дні плывуць.


Як наладзіць масты?
Перайсці як ваду?
Гэты шлях не прасты  –
Я прайду.


Па каменню, пяску
Праз ваду знайду брод.
Бо каханню няма
А ні ў чым перашкод.