Мы жадаем шчасця маладым

Анатолий Щученко
Мы жадаем шчасця маладым.
Мы крычым упарта: Горка, горка.
Ночка будзе, цемра, і інтым.
А цяпер бакалы звіняць звонка.



Мы жадаем дзетак поўны дом.
Ад буслоў ні- ні, і не з капусты.
Цёплых, шчырых, ласкавых размоў.
Доўгага жыцця кавалак тлусты.



Ад гарэлкі п’яныя сваты.
Загудзелі цёпленькіе госці.
Кожны поўны светлай дабрыні.
Маг заве на танцах размяць косці.



Забаўляе моладзь тамада.
Хлопцы ўкралі туфель у нявесты.
Сведка выкупіць за грошы - не бяда,
Прынясе цалюсенькім на месца.



Мы жадаем шчасця маладым,
Каб жыццё благаслаўлялась богам.
Ні туман не засланяў, ні дым
Доўгую сумесную дарогу.