Попiл

Олександр Мачула
Падає сніг, наче попіл,
сірий, холодний, німий.
Все у заметах і копах
із сподівань наших, мрій…

Зимно і сіро усюди,
все поглина заметіль.
Сунуть зіщулені люди,
холодом дме звідусіль.

Студень скував усе тіло,
ось перехожий зомлів…
Слово, на жаль, – ще не діло,
тонемо в морі зі слів.

Сипле нещадно доокіл,
ніби розірвано міх.
Ні, то не сніг, то все ж попіл…
Попіл пожарів старих!

03.01.2018

Пісенний варіант:

Падає сніг, наче попіл:
сірий, холодний, німий…
Все у заметах і копах
зі сподівань наших, мрій.
Зимно, журливо усюди,
холодом дме звідусіль.
Сунуть у розпачі люди,
все поглина заметіль…

Приспів:
Попіл… Всюди попіл.
Сокіл… В небі сокіл.
Попіл, попіл, попіл, попіл
падає з неба на діл.

Студень скував усе тіло,
ось перехожий зомлів…
Слово, на жаль, ще не діло,
тонем у морі зі слів.
Сипле нещадно доокіл,
ніби розірвано міх.
В небі розпластанім сокіл…
Сокіл – надія усіх!

Приспів:
Попіл… Всюди попіл.
Сокіл… В небі сокіл.
Сокіл, сокіл, сокіл, сокіл,
сокіл – месія для всіх.