Палавница

Генка Богданова
Автор:Генка Богданова


Стига, бабо, стига, мила,
ти си ме корила,
че облякох кукла-мече
с твоето елече.

Че в полата ти от свила
Прасчо съм повила,
а във новата ти шапка
нося мокра жабка.

Че във чантата ти сива
крия мишка жива.
и напудрих котарака
с пудрата на кака...

Стига, бабо, ми се кара!
Ти сега си стара,
но и ти си била малка
като мен и Лалка.

Зная,че и ти самата,
влюбена в играта,
палавичка си ми била,
моя бабо мила.