Побачення з нiччю

Анна Ходко
Вуглисті очі дивляться на мене
Крізь вікно.
Ніч проковтнула світло денне
Вже давно.

Але полегшення вона не дала -
Тільки біль.
Під ліхтарями тінями лягала
Звідусіль.

У кожному провулку причаїлась
Густа-густа.
І розстелила смуток від крамниці
Аж до моста.

Якби не ті перлини в небі чорнім
І цвіркун,
Мені б не витримати ніч мінорну
І тремку.

Чому у темряві стирчать і колють разом
Як голки
І спогади і сумніви, й образи,
І думки?

Вглядаюсь у сумну чарівність ночі –
Дивина!
Дивлюсь в її вуглисті очі
Крізь скло вікна.