Елена Жукова-Желенина - Год собаки

Юлияна Великова
Он пока смешной щенок -
  Новый,   к нам спешащий,  год.

Шустрый,   ласковый,   беззлобный;
  В мыслях добрый и свободный.

Мы его с улыбкой ждём,
  Верим,   счастье будет в нём.

Под напев тревожный вьюги
  Так мечтаем мы о чуде!

Но щенок-год подрастёт,
  Станет псом грядущий год,

Дерзким,   умным,   очень смелым,
  В драку лезущим за дело,

Верным и надёжным другом...
  Год ещё покажет зубы...
   
Превела на български: Юлияна Донева

ГОДИНА НА КУЧЕТО

Той все още е кученце смешно –
но бърза нова година към нас.

То е пъргаво , нежно беззлобно
с мисли добри и сободни.

Ний чакаме го с усмивка,
с вяра че в него е щастието.

В унисон със снежната буря
мечтаем за чудото ние.

Но кучето веч ще порасне,
след година ще е голямо.

Дръзко умно и смело
ще отстоява делата с борба.

Верния надежден приятел…
След година ще си покаже зъбите….