Жизнь, как река

Надежда Рубан
                Життя , як  ріка.


Наше  життя,  як  та  ріка,
Шумить,  біжить  між  берегами,
Ще  б  хоч  один,  чи  два  ковтка,
Напитися  добра  й  наснаги.

Я  пю  із  спраги   забуття,
Життя  казками  вишиваю,
В  узорах  мрії  й  почуття,
Смуток  у  вузлики  ховаю.

Душа  моя  прагне  тепла,
Хоч  сонце  перламутром  сяє,
Та  я  в  житті  чомусь  одна,
Чомусь  доля  мене  карає.

Лиш  літа  прагне  моє  серце,
Хоче  купатися  у  квітах,
Та  осінь  бродить  під  віконцем,
Ким  душа  буде  зігріта?

Холод  зими  лиш  на  заваді,
Хоч  зими  причуди  теж  забавні,
Я  би  заснула  в  листопаді,
І  лиш  прокинулась  у  травні.

Наше  життя,  як  та  ріка,
Два  рази  в  неї  не  зайти,
Ще  б  хоч  один,  чи  два  ковтка,
У  долі  щастя  віднайти...

Автор: Н.П.Рубан.