Специален подарък детско

Величка Николова -Литатру 1
Зъзнат в туите сиви врабчета,
звънка снежната буря навън.
Котараци по хорски мазета
дебнат мишки – не ги хваща сън.

Мама вече замеси погача,
а коминът изприда памук.
 Във нощвите ни втасва колаче.
Дядо Мраз закъснява за тук.

Знам, че лоша бях цяла година –
пакостих и не слушах – напук,
но сега съм голяма бамбина –
цели седем… навърших до тук.

Обещавам да слушам от утре.
Да решавам задачи сама.
Но защо дядо Мраз не пристига
с бързоходната своя шейна?

Нека има в шейната голяма
и за мене подарък – един –
да е пълен със здраве за мама
и за баба, и татко – любим!

Автор: Величка Николова - Литатру