Хвости китiв

Анна Ходко
Коли від побуту я втік,
Вдивлявся в синь безперестану.
Я бачив море і китів…
Хвости китів
Та їх фонтани.

Душа рвалася попливти
Назустріч простору п’янкому,
Дивитись вічно на хвости,
Китів хвости…
Та час додому.

На довгу згадку я привіз
На чорному шнурі підвіску
Сріблястий металевий хвіст.
Китовий хвіст…
Несправжній, звісно.

А що поробиш – у житті
Ми часто тішимось несправжнім…
Я полюбив отих китів,
Хвости китів,
Уже назавжди.

Навряд чи знову запливу в ті води,
Навряд чи знову побуваю там,
Але носитиму як знак свободи
Сріблястий металевий хвіст кита.
Підвіска – спогад, річ проста…
Та буде цінністю навічно
Той знак хвоста,
Хвоста кита,
Ота дрібничка.